Uncategorized

De realiteit … Mijn bezorgdheid!

Dit berichtje stond vanmorgen in een Facebook groep van onze gemeente! Dit soort berichten zijn niet alleen angstaanjagend, maar dit zijn ronduit zorgwekkende situaties. Mensen gaan nu al zaken zoals benzine gaan stelen uit andermans auto. De prijzen zijn torenhoog! Waar gaat dit eindigen?

Afgelopen week werd er zelfs bericht dat de prijsstijging zelfs nog niet op zijn hoogtepunt is. Winkelen -en daarmee doel ik op de supermarkten, onze basisbehoeftes dus- zijn nu al aanzienlijk duurder geworden en ook deze zullen nog duurder worden, wordt gezegd. Mensen worden radeloos. Mensen gaan zich op de rand van de criminaliteit begeven, om zich te voorzien in basisbehoeftes of om, zoals de situatie hieronder op de foto, zich te voorzien van andermans peperdure benzine. Was dit platvloerse criminaliteit of misschien iemand die zo wanhopig was?! De winter staat voor de deur. De donkere maanden, de koudste maanden. De elektriciteitsfacturen swingen nu al de pan uit (en nee, niet van goede muziek te laten draaien!). Mensen slaan alle kleuren uit wanneer ze hun afrekening te zien krijgen of houden hun hart al vast voor wanneer de eindrekening bij hen in de bus valt. We spreken hier over elektriciteit, gas, warm water. De basis die we nodig hebben om ons te voorzien van een beetje basis behoeften om te leven. Zoals ik eerder deze week al schreef, komt er nu ook nog eens de commerciële druk bij van de Sinterklaas dagen en feestdagen. Mensen willen hun geliefden/ kinderen niet teleurstellen. Maar, bij hoeveel gezinnen is het niet dat de Sint dat ene (dure!) stuk speelgoed toch niet zal kunnen brengen ? Dat breekt mijn (moeder) hart!Wij geven regelmatig kledij, speelgoed,… weg! We proberen er op toe te zien dat dit naar mensen gaat die het moeilijk hebben om hier zelf in te voorzien. Maar ook wij moeten heel bewust omgaan met alles. Net zoals iedereen voelen ook wij dat het leven niet een beetje, maar heel veel duurder is geworden. Berichten dat alleen een QR code niet meer genoeg zal zijn (die wij hebben, maar niet wensen te gebruiken), maar dat je dus naast v a c c i n e r e n, ook nog getest zult moeten worden. Dat men naar een 2G of zelfs 1G regel wil … Dit is naar mijn mening uitsluiting. Dit heeft niets meer te maken met pro of contra de prik te zijn. Niets meer te maken met geloven in het virus of niet. De meeste mensen ontkennen dit ook niet hé, maar hebben problemen met de manier van omgaan hiermee! Je kan moeilijk zeggen dat de afgelopen bijna 2 jaar onze overheid hier met zorg en een eenduidige omkadering is gekomen. Nee, zelfs onderling geraken ze het niet eens met elkaar. Dit heeft niets meer te maken met de zorg te ontzien, (ah nee, want gisteren las ik dat Crombez, ik hoop oprecht dat dit “fake news” is, dat er nog zovele miljoenen bespaart kan worden op de zorg! 😳).De zorg staat al jaren onder druk (ook zonder dit virus), maar toch werd en wordt er niet geïnvesteerd in een betere verloning, meer personeel, meer bedden, meer -weet ik veel wat nog allemaal wat nodig is- om deze mensen echt te waarderen voor hun werk. Want, met een applaus, hoe goed deze intenties ook waren toen, brachten geen zoden aan de dijk. (En waar ze voor dat er spraken was van p r i k k e n bejubeld werden als helden, worden diegene die nu kiezen , want het is hoe je het draait of keert een vrije keuze, bestempeld als wacko’s, als onverantwoordelijk of zelfs ronduit gevaarlijk…) Kinderen vanaf 9 jaar zouden eventueel een mondmasker moeten dragen. Zowel FVDB als Erika Vlieghe zijn hier voorstander van.Wat met onze kinderen hun ontwikkeling? De spraak is nog volop in ontwikkeling. Wat met het uiten van hun expressie? Expressie tonen met een masker is moeilijk, zelfs voor volwassenen is dit al een hele opgave! (Geef nu toe, vaak weet men niet, zelfs niet aan de ogen, wat voor gezichtsuitdrukking men heeft!) Een deftige conversatie voeren is al moeilijk… Ik ben geen expert, geen wetenschapper, geen arts. En zeg zeker niet alle wijsheid in pacht te hebben. Integendeel. Maar, voor zover ik de media nog volg, is er altijd gezegd dat kinderen er amper ziek van worden. (Uitzonderingen zijn er altijd!). Ik vermoed ook niet dat kinderen de zorg overbelasten. Iedereen mag de keuze voor zich maken of die meegaat in het p r i k k e n van de kinderen. Wij willen dit niet, want nee, op lange termijn is hier nog steeds niets van geweten. Ook hier vraag ik respect voor onze keuze. Ondanks dat onze dochters prematuur geboren zijn, zijn zij zelden tot nooit ziek! Ook onze zoon is dat zelden. (De typische snottebellen buiten beschouwing gelaten, maar dat is niet meer dan normaal). Omdat wij ervoor kiezen om hun handen niet om de haverklap té ontsmetten, op een normale frequentie hun handen te laten wassen. Ze lopen hele dagen blootsvoets rond, zelfs buiten! Ja, ik ben bezorgd voor onze en onze kinderen hun toekomst.Wanneer mensen zich in het nauw gedreven voelen, gaan ze rare dingen doen! Tip: dit is wel wetenschappelijk bewezen dat angst en stress je immuunsysteem ondermijnt. Dus, ja, al wie vandaag in angst leeft heeft per definitie al een zwakker immuunsysteem! Het is jammer dat onze overheid amper tot niet inzet en informeert over hoe we ons immuunsysteem kunnen versterken. (Daarvoor hebben we echt geen pillen nodig, tenzij er medische redenen zijn natuurlijk !)Leef gezond, kook gezond, eet volgens de seizoenen, kom regelmatig buiten (zondig ik zelf nog te veel tegen, want binnen tussen “mijn 4 muren” voel ik mij veel veiliger dan buiten tussen alle wreedheid en mensen die vandaag de dag nog amper vriendelijk zijn naar elkaar toe,…Ga in dialoog met elkaar als je van mening verschilt. Luister naar elkaar. Misschien leer je nog wat van elkaar. Maar bovenal: respecteer elkaars keuze of die nu in lijn licht met de jouwe of net niet. Of die nu mee gaat met de massa of net niet!Maar, ik wil, hoe klein de impact misschien ook is van mijn stem, ze wel laten horen. Voor ons allemaal, voor onze (klein)kinderen!

Liefs,

Dorien xxx

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *