Uncategorized

#shoplokaal

Weer een lockdown, ergens was het wel te verwachten. Maar, het komt bij velen toch hard binnen. Niet in het minst bij onze handelaars. Velen van hen moeten voor de tweede maal de deuren sluiten.

Maar, ook velen onder hen hebben sinds de eerst lockdown een webshop geopend, hadden een systeem van afhalen/ levering uitgewerkt, dat ze vandaag dus weer gaan inzetten om ons als klant toch te bedienen waar mogelijk. En zelf niet kopje onder te gaan.

Ik verzamelde voor jullie een hele lijst aan handelaren uit de regio Dendermonde en omstreken die je tijdens deze tweede lockdown via allerlei kanalen kan bereiken wil je toch die mooie trui, schoenen of andere gadgets te kopen.

Natuurlijk zal ik wel wat zaken vergeten zijn. Das geen probleem. Geef gerust een seintje en dan voeg ik deze toe aan de lijst!

Keep it safe !

xxx Dorien

Voor je favoriete kledij en schoenen:

 • Isabel, damesboetiek. Vlasmarkt 24, 9200 Dendermonde. Vanaf 5 november zal zij een afhaalpunt organiseren in haar winkel. Ben je uit de buurt en lukt het niet om langs te komen? Dan brengt zij je aangekochte spullen graag tot je thuis! Isabel zal regelmatig toffe outfits en accessoires posten op haar Facebookpagina (Druk op het blauwe woordje isabel en je komt meteen terecht op haar Facebook).
 • Gazoil, mannen-en vrouwenkledij. Brusselsestraat 10, 9200 Dendermonde. Houd zeker hun Facebook en/of instagram pagina in de gaten. Heb je een leuk item of leuke outfit gespot? Geef hen zeker een seintje en dan kan je samen bekijken welke opties er zijn! Vanaf 5/11 staan zij paraat!
 • Moernaut, schoenenwinkel. Sint-GIllislaan 94, 9200 Dendermonde. Hun mooie winkel mag dan wel gesloten zijn. Je favoriete schoenen en accessoires kan je shoppen via hun webshop!
 • Beaudelise, lingeriewinkel. Sint-Gillislaan 86, 9200 Dendermonde. Wil je jezelf of je geliefde verwennen met een mooi setje lingerie? Ook voor mannen, dan kan je nog steeds terecht op de webshop van Annick.
 • Mamezelle. Brusselsesteenweg 51, 1860 Meise. Via hun webshop kan je nog steeds je favoriete kledij en items shoppen. Gebruik de code “FREE” bij het afrekenen en de verzending binnen heel België is gratis. Je kan hen ook volgen via Facebook en instagram.
 • Nanu Fashion. Dorpsstraat 44, 1840 Londerzeel. Hun webshop blijft tijdens deze lockdown op volle toeren draaien. Via Facebook en instagram blijf je sowieso op de hoogte van de laatste trends!
 • Karinco, Grootzand 144, 9200 Dendermonde. Wil je die mooie jurk of nieuwe winterjas toch nog shoppen? Je kan bij Karinco terecht via hun webshop en Facebook. Je kan hen bereiken via WhatsApp en op het nummer 0479/32.67.96. Inspiratie kan je ook altijd opdoen via instagram.
 • Lingerie Barbara, Brusselsestraat 80, 9200 Dendermonde. Ook lingerie Barbara blijft je tijdens deze lockdown voorzien van mooie nachtmode en lingerie! Wil je op de hoogte blijven van de collectie? Houd dan zeker haar Facebook in de gaten! Zo kan je, wanneer je je favoriete lingerie ziet, afspreken om contactloos je bestelling op te halen en contactloos te betalen!

Bloemenwinkels mogen openblijven, maar wil je toch graag “vanuit je kot” een mooie bloemetje kopen? Dan kan je bij Caroline terecht. Brusselsestraat 1, 9200 Dendermonde. Je kan haar altijd contacteren via het volgende telefoonnummer: 052 33 39 32, dan kan je alle opties met haar bespreken. Ook heeft zij naast haar winkel (ter hoogte van de vlasmarkt) een bloemenautomaat met mooie boeketjes!

Liever een mooi (En mooi zijn ze 😉 ) droogboeketje of zijdenbloemen? Kash-Po, Brusselsestraat 68, 9200 Dendermonde haar webshop blijft gewoon open!

Lokale gadgets.

 • Goliart, Denstraat 35 – 9200 Dendermonde – Telefoon 0474 521 768. Ben je opzoek naar de tofste, origineelste en ja, ook lekkerste (Gin 😉 ) gadgets van en over Dendermonde? Dan ben je bij Toon’s webshop wel op het juiste adres! – Ook te volgen via Facebook en instagram.
 • “Wij gaan lokaal”, een initiatief van allerlei lokale Dendermondse ondernemers, waaronder ook Toon, moeten ook hun deuren sluiten. Maar, heb je toch iets leuks gezien? Aarzel dan niet om contact op te nemen met hen! Via hun webshop kan je alleszins heel toffe lokale spulletjes kopen !
 • Wil je in deze tijd toch graag nog een mooie bedrukking, auto wrapping – lettering, flyers om je webshop te promoten,… ? Filip Heuvinck van onslow blijft ook in deze bizarre tijd beschikbaar. Je kan hem steeds bereiken via info@onslow.be of spreek je hem graag eens? Dan mag je altijd bellen naar 0477/85.01.11
 • Iedereen kent Lizismore hier in Dendermonde en ver daar buiten. Liz schrijft de mooiste teksten. Ook op aanvraag. Ze heeft haar eigen webshop met kaartjes en andere leuke spulletjes met teksten van haar hand! Dagelijks deelt ze, gratis en voor niets 😉 mooie teksten die je naar hartelust mag delen! Ook via Facebook. (Wist je dat ze de tekst schreef van het nieuwste nummer van Raf Van Brussel?- LOS )
 • Wie heeft er nu niet graag mooie oorringen om je favoriete look af te werken?! Je kan ze lokaal shoppen bij petitbonbon . Deze oorbellen worden met veel liefde de handgemaakt! Je kan petitbonbon volgen via Facebook en instagram.

Hobby.

 • Wil je tijdens deze donkere maanden graag je eigen dekentje breien? Of je eigen bernadette? Bij ’t wolhuis, Dokter Haekstraat 70, 9200 Dendermonde (Grembergen), kan je steeds via de webshop terecht voor wol en accessoires. Ook te volgen via Facebook en instagram.
 • Ook Tecqmenne blijft beschikbaar tijdens deze lockdown! Alles omtrent fotowerk, fotomateriaal, kaders, etc… Kan je op afspraak regelen met Luc. Wil je meer info? Je kan bellen naar het nummer: 052/21.14.51 of mailen naar: info@fototecqmenne.be of octavetecqmenne@gmail.com. Ook via Facebook kan je alle info vinden van Luc Tecqmenne.

Wijn.

Zin in een glaasje heerlijke wijn, cava of andere lekkernijen? Dan ga je bij De Wijnstock zeker je gading vinden! Je kan bij hen terecht iedere vrijdag van 12.00u- 18.00u of op afspraak. Wil je zeker zijn van de juiste mogelijkheden en corona-proof afspraken? Check zeker hun website, Facebook of instagram!

Speelgoed.

 • Tuftuf. Heirbaan 274, 9200 Dendermonde. In St-Gillis Dendermonde is Tuftuf al jaren een vaste waarde als speelgoedwinkel! Vergeet even de grotere spelers en ga zeker kijken op hun webshop! Heb je vragen? Je kan hen altijd bellen op tel: 052/217898 of info@tuftufspeelgoed.be

Verzorging.

We mogen niet meer naar de kapper, maar modjoo zal wekelijks nieuwe promo’s aanbieden! Zo zal je, net zoals tijdens de eerste lockdown, kleurpakketten kunnen bestellen, zodat je je uitgroei zelf kan bijwerken. Ook hun vitamines zal je online kunnen bestellen of via hen. Wil je op de hoogte blijven welke pakketten en promoties ze aanbieden? Volg hen zeker via Facebook en instagram. Bestellen doe je het beste door via een van deze kanalen contact met hen op te nemen! Mits afspraak kan er afgehaald worden of eventueel geleverd worden.

Ook voor natuurlijke verzorgingsproducten kan je terecht bij Graziella Boelaert. Wil je meer info? Je kan Graziella steeds bereiken via Graziella.boelaert@telenet.be of 0479/96.73.61

Nagelsalons moeten ook voor de tweede maal hun deuren sleutel. Dorien, van polished by Dorien voorziet jullie daarom van heerlijk warme winteraccessoires en leuke hebbedingen! Benieuwd geworden? Volg haar via Facebook en instagram, zodat je zeker niets mist van wat je bij haar kan kopen om er deze winter warm en hip bij te lopen!

Sport.

Binnen sporten mag niet meer. Maar, wandelen mag zeer zeker nog. Of, sporten “in ons kot” kan ook! Silke (en haar team) van La Vie Active zal deze keer ook online mogelijkheden aanbieden om de corona kilo’s niet toe te laten! 😉

Kidsstore.

 • Lokale kidsconceptstore Lioloko , hier shop je de leukste kleedjes, speelgoed, decoratie en allerhande! Bezoek zeker hun webshop, Facebook of instagram voor inspiratie!
 • With baby love, Oude Molenstraat 82A, 9200 Dendermonde. Ook bij with baby love vind je de leukste spulletjes voor je kids! Zij werken met exclusief Belgische merken! Je kan hen ook volgen via Facebook en instagram!
 • Mimi Baby, eind 2019 kwam deze babyspeciaalzaak erbij in Sint-Gillis Dendermonde! Je kan hier terecht voor alles wat je nodig hebt voor je baby! Net zoals een geboortelijst, geboortekaartjes en doopsuiker! Je kan mimi baby ook volgen via instagram en Facebook.
 • Petit Renard, Mvr. Courtmansstraat 36, 9200 Dendermonde. Ook in Oudegem heb je een heel fijne kids concept store! Via hun instagram en Facebook pagina kan je hun wekelijkse acties en nieuwste artikelen nooit missen!

Horeca.

Zij moesten al een aantal weken geleden de deuren sluiten. Ook zij krijgen daarom meer dan terecht een plaatsje in deze lijst!

 • Madam Jeanne. Brusselsesteenweg 69, 9280 Lebbeke. Laurence en haar team bieden ook deze keer take-way aan. Bestellen kan via hun website. Check zeker ook hun Facebook , daar delen ze ook hun take-way menu’s én de afspraken om de afhaling zo vlot mogelijk te laten verlopen. Volg je hen graag via instagram? Dat kan hier.
 • Cleophas. Sint-Gillislaan 47, 9200 Dendermonde. In deze periode biedt Cleophas take-away menu’s aan. Volg hen ook via Facebook, voor meer informatie en bestelling!
 • Freek. Guldenhoofdstraat 2, 9200 Dendermonde. Ook Freek biedt zijn heerlijke menu’s weer aan als take-away! Benieuwd welke menu’s hij aanbiedt? Via zijn site of via deze link kan je u inschrijven voor de nieuwsbrief waarin hij je op de hoogte houdt! Reserveren? Dat doe je telefonisch via 052 343 373. Ook via Facebook houdt hij ons allemaal graag op de hoogte!
 • Wil je graag eens een lekkere pasta? Dan is Gillia (Dendermonde & Zele) the place to be! Je kan je favoriete pasta en dessert online bestellen. Telefonisch kan je hen bereiken via: Dendermonde :052 41 59 45. Zele: 052 50 65 15. Afhalen kan in Dendermonde van Donderdag- zondag van 17.00u- 19.30u in Zele kan je afhalen van Vrijdag- zondag van 17.00u- 19.30u. Gillia smiles & pasta kan je volgen op Facebook en instagram.
 • Koffiebar zw.art in Meise biedt ook op donderdag, vrijdag en zaterdag take-away aan! Wil je meer info? Check zeker hun Facebook of instagram.
 • Koffiebar Zjat’o. Dorpsstraat 21, 1840 Londerzeel. Zij bieden take-away aan van woensdag- zaterdag. Van 09.00- 15.00u. Houd zeker hun Facebook in de gaten voor meer info! Volgen op instagram? Dat kan ook 🙂
 • Het burgerhuis. Zin in een lekkere hamburger? Ook bij het burgerhuis kan je online bestellen en afhalen! Je vergeet meteen de McDonald’s wanneer je deze burgers geproefd hebt . Tevens hebben ze ook een vestiging in Asse! Je kan hen hier volgen via Facebook.
 • Oki Lebbeke. Heb je zin in Grieks? Dan kan je terecht bij Oki Lebbeke. Houd zeker hun Facebook in de gaten wat je kan afhalen en voor de afhaalmomenten!
 • Den Abazjoer, Grote markt 14, 9200 Dendermonde. Geen zin om te koken in het weekend? Je kan altijd terecht voor heerlijke take-away bij den abazjoer. Bestellen kan tot de dag zelf tot 15.00u. Wil je take-away op zondag? Dan bestel je je favoriete gerecht van dat moment tot en met zaterdag 17.00u. Volg hen zeker via Facebook wil je de juist informatie over de te bestellen gerechten alsook wanneer je je bestelling kan afhalen! Volgen op instagram? Dat kan!
 • Juffrouw Strik, ook Gent wordt vertegenwoordigt in de lijst! Ben je van Gent en heb je zin in lekkere chocolade? Of een meeneem koffie of hot chocolat? Dan is juffrouw strik the place to be! Check zeker hun Facebook en instagram wil je niets missen van afhaal momenten en wat voor lekkers je allemaal kunt bestellen!
 • Frituren mogen openblijven, ook alleen maar voor take-away. Instant goesting in zo’n lekker pakje friet? Wim van ’t frituur barakske, stationsplein, 9200 Dendermonde, geeft in onderstaande foto uitleg over hoe je terecht kan bij hem, op een corona vriendelijke manier, voor een lekker frietje!

Tattoo shops zijn ook contactberoepen en moeten voor de tweede maal hun deuren sluiten. Zo ook Femke van Into the woodz. Je kan haar altijd steunen door een cadeaubon te kopen, als eerste stap om misschien die tattoo die altijd al wilde in te plannen ;-). Ook is ze momenteel een kleurboek voor kinderen en volwassenen met tattoodesigns aan het ontwerpen. Ideaal dus voor onder de kerstboom! 😉 Je kan Femke volgen via Facebook en instagram.

Zij mogen wel openblijven, maar toch ook het vermelden waard!

 • Carlos koffie. Wil je graag lokaal gebrande koffie? Drink je graag thee? Dan heb je keuze uit meer dan 70 thee soorten! – Persoonlijke favorieten zijn de vuurhaard thee en de chai latté (pas op; verslaving is mogelijk 😉 ). Qua koffie is dé favoriet van mijn koffieliefhebbende echtgenoot de blend “café fuego”. Zin gekregen in een dampende kop koffie of thee? Bestellen kan je online, via Facebook of instagram. Je pakket kan verzonden worden, eventueel geleverd worden aan huis of afgehaald worden. Je kan hen terugvinden in Baasrode, Steenkaai 9, 9200 Dendermonde. Mailen kan naar Bo@carloskoffie.be. Hun fabriekswinkel is op zaterdag open van 10.00u- 12.00u en van 13.00u- 17.00u. Een andere dag? Maak gerust een afspraak! Alles verloopt via de veilige corona regels!
 • ’t Suykerbootje, Heirbaan 146, 9200 Dendermonde mag ook openblijven. Maar, ook zij hebben een webshop, waardoor je de heerlijke pralines vanuit je zetel kan bestellen. Al zin in sinterklaas chocolade? Geheel artisanaal, lokaal gemaakt? Via Facebook delen ze regelmatig foto’s van al hun lekkers! Liever volgen via instagram? Dat kan ook!
 • Ook onze favoriete warme bakker blijft open. Bakkerij Benth met vestigingen op de potiaulaan 4, 9200 Dendermonde, vestiging ’t Hemelken, Hemelstraat 36, 9200 en Benth Lutherzele, Spoorwegstraat 154, 9200 . Zeker dat je je favoriete brood, taartje of pistolet hebt? Je kan hier online bestellen.

Coaching.

Mentale gezondheid is iets wat vandaag de dag zeker niet onderschat moet worden. De dagen worden korter, donkerder, we moeten maximaal in ons kot blijven en onze contacten herleiden tot het strikte minimum! Dus ook coaches, psychologen, … deel ik met heel veel plezier!

Soetkin Vercruyssen stelt zich graag even voor:

We worden in deze tweede lockdown weer op onszelf en onze bubbelgenoten teruggegooid. Deze keer valt deze periode samen met de herfst. Momenten van vertragen en naar binnen kijken, dringen zich op.
Misschien vind je nu even tijd om voor jezelf te zorgen? Je kan op verschillende manieren voor jezelf zorgen. Bij mij kan je terecht om voor je mentale gezondheid te zorgen. Je kan even orde op zaken stellen, je gedachten ordenen, je doelen duidelijk maken, op een andere manier leren kijken naar jouw dagdagelijkse realiteit…
Je bent erg welkom voor een gesprek langs digitale weg of live met alle mogelijke voorzorgsmaatregelen.
Zet jij de eerste stap? Ik coach je graag op jouw weg.
Soetkin x

Soetkin Vercruyssen coach & trainer
Beurzestraat 5 
9200 Dendermonde 

0479/297284
soetkin.vercruyssen@telenet.be

Je kan Soetkin volgen via instagram en Facebook.

Staat jouw favoriete winkel er niet tussen? Mail me en dan vul ik de lijst aan!

1 thought on “#shoplokaal”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *