Essentiële olie, Reallife, review, weg met perfectie

Review: generation HEX, rituelen, selfcare & DIY’s.

Niemand kan dit ontkennen, we leven al maanden in zeer vreemde tijden. Een vies virus, covid-19, dat al maanden ons leven beheerst.

Maanden die in de kleren kruipen, althans bij mij toch. Maar, ik nam wél weer de tijd om boeken te lezen. 😉

Zo kwam er in september een nieuw boek uit, eentje dat meteen mijn aandacht trok. De cover alleen al lokt nieuwsgierigheid uit!

GENERATION HEX.

Generation HEX, is integenstelling tot wat je zou denken, helemaal niet zweverig! Elfi, die auteur is van meerdere boeken, schreef dit boek volledig over haar eigen proces tot wie ze nu geworden is. Haar proces met vallen en opstaan. Heel eerlijk, heel open. Het werkt, voor mij toch, echt verfrissend en beseffend: “ik ben niet alleen”.

Niet alleen verteld ze heel open haar stappen, tegenslagen en hoe ze hiermee omging/ gaat. Ook vertelt ze hoe ze door allerlei kleine veranderingen heel anders in het leven is gaan staan. Dat therapie geen schande is en dat er nog steeds momenten zijn waarmee ze het lastig heeft. Maar, bovenal dat je stap voor stap kan leren om het leven door een roze bril te zien, mét tegenslagen!

Handleiding.

Ik wind er zelf geen doekjes om dat ook ik het leven soms loodzwaar vind, dat ik mentaal niet altijd even veerkrachtig ben en dat dit oké is. Het lezen van Elfi’s boek was dan ook echt een soort van thuiskomen.

Elfi strooit met de tips, tricks en DIY’s die je helpen om jezelf tot rust te brengen en om je lichaam te geven wat het verdient!

Haar boek is dus wat mij betreft ook gewoon een hele fijne handleiding voor de dagen waarin het wat minder gaat .(Al hoeft het niet altijd minder met je te gaan om het boek weer even ter hand te nemen! 😉 ) Ik neem het zelf meerdere malen per week vast. Al was het om maar even te checken welke bachbloessem ik het beste neem, om gewoon een bladzijde open te slaan en onderaan een quote te lezen. Ja, je kan haar boek echt heel veelzijdig lezen en interpreteren!

DIY’s.

Een van de DIY’s waar ik quasi meteen mee aan de slag ben gegaan was het maken van de face mist, op basis van (zelfgemaakt)rozenwater en etherische olie van lavendel! Héérlijk, ook onze kinderen zijn fan en sprayen regelmatig eens over hun gezicht!

Nog zo’n fijne DIY, het zit hem echt in de simpele dingen, is het maken van je eigen regenboogkaars. Ik kocht als basis een grote witte kaars en kleine theelichtjes in twee kleuren (blauw en roos) en ging hiermee aan de slag. Simpel, niet duur en naar mijn mening echt zo van die ‘kleine gelukskes’.

Tot slot;

Zelfliefde, de zoektocht daar naartoe, het gebruik van rituelen, kruiden, kaarten, essentiele oliën, yoga, … Zijn helemaal niet zweverig. Het is net een heel natuurlijke manier, heel dicht bij jezelf, om de zoektocht aan te gaan!

Ik las het boek in 2 dagen uit. Het boek is zo vlot geschreven, zo toegankelijk. Pure ontspanning.

Ben je nu zelf heel benieuwd geworden naar het boek? Heel begrijpelijk natuurlijk ;-).

Het boek is onder andere te koop bij standaard boekhandel.

Liefs,

Dorien xxx

P.S.: Je kan Elfi hier volgen op instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.