Geen categorie

Het einde van het schooljaar.

lockdown week 10… Een situatie waarvan ik, maar ik vermoed dat ik niet alleen ben, nooit had verwacht hierin verzeild te geraken. Het leven is op zo’n korte tijd drastisch veranderd!

We kunnen de zeep, handgels en handschoenen niet meer wegdenken. Mondmaskers zijn het nieuwe courant.

Pre-teaching.

Pre teaching, toen ik voor het eerst hoorde wat dit ging inhouden, hield ik mijn hart vast. Niet zozeer omwille van de leerstof, maar ik ben helemaal geen juf en mijn man helemaal geen meester. Zouden we dit wel kunnen?

Alle juffen en meesters hebben zich in korte tijd helemaal ingewijd in het digitaal lesgeven. Voor elke dag schema’s, werkjes, maar evengoed zelf opgenomen youtube filmpjes om onze kinderen op de best mogelijke manier te ondersteunen.

Live leeslessen zijn hier helemaal ingeburgerd bij onze zoon. Maar, ook onze dochters, nu nog 2e kleuterklassers, kunnen wekelijks 3x online om te zingen, te knutselen en te praten met hun juf en vriendjes.

Ik kan niet meer zeggen dan dat ik onder de indruk ben! Onder de indruk hoe onze juffen en meesters zo snel de knop omgedraaid hebben om van deze situatie het allerbeste te maken.

Het einde is in zicht …

Ondanks heel deze bizarre situatie komt het einde van dit schooljaar ook alweer in zicht. Met een heel dubbel gevoel komt dit op ons af. Het zal niet eindigen zoals alle andere jaren. Onze dochters zullen quasi zeker niet meer herstarten. (Of zou het toch nog kunnen??) Warre mocht wel herstarten, omdat hij in het eerste leerjaar zit.

Nu … De meesten onder ons voorzien op het einde van het schooljaar een klein bedankje voor de juf of meester. Ook hier is dat niet anders. Al moet ik toegeven dat ik hierin niet echt goed ben en het vaak té commercieel vind. 😀

Ik houd ervan om origineel te zijn, om een beetje anders dan anders te zijn.. (Tja, dat ben ik 😉 )

En ik denk, enfin, ik ben er zeker van dat wat ik nu ga vertellen een originele/ leuke manier is om de juf/ meester te bedanken in deze corona-tijden ;-).

Kadonation.

Een aantal weken geleden werd ik gecontacteerd door het Belgisch bedrijf Kadonation. Geheel nieuwsgierig dat ik was ging ik eens kijken wat voor bedrijf dit is, want eerlijk gezegd, ik kende het niet. Ik was meteen enthousiast. Belgisch en een origineel concept.

Hét concept van hen is dat je als groep gemakkelijk en veilig kunt samenleggen voor een groepscadeau. Online. Dus geen gezeur meer voor die ene persoon die nog niet heeft bijgelegd enzo 😉 Dit is natuurlijk wel heel basic uitlegt, maar wel to the point volgens mij ;-).

Het leuke is natuurlijk dat iedereen zelf zijn bijdrage kiest en dat de ontvanger nadien zelf kan kiezen (uit maar liefst 75 partners!) waar hij/ zij dit cadeau uitgeeft. Ideaal, toch? 😀 Geen foute cadeautjes meer en geen twijfel meer of je wel iets leuks kocht!

Bonnen.

Idealiter had ik dus ook gekozen om online een groepscadeau op te starten met alle vriendjes van de klas van onze kindjes. (Voor diegene die wilden natuurlijk 😉 ) Maar, deze crisis en de onzekerheden gooiden roet in het eten.

Hieronder (of klik hier , een rechtstreekse link om een groepscadeau aan te maken mét een korting 😉 ) laat ik jullie de te doorlopen stappen zien om een origineel groepscadeau aan te maken voor de juf/ meester. :

Maar, er is nog een optie, ook handig als je niet zoveel contact hebt met de ouders van de klasgenootjes of als je niet beschikt over hun gegevens. Je koopt gewoon zelf een cadeaubon. weinig origineel zou je denken? Laat ons zeggen dat ik dit net wél origineel vind, gezien het feit je kan kiezen uit een digitale bon of een bon afgeleverd in een mooi doosje (alleen hiervoor moet je €2,95 verzendkosten betalen, voor het verzenden van het mooie doosje). De persoon kan ook nu kiezen uit de vele partners. Gekende en kwaliteitsvolle partners zijn onder andere Torfs, Decathlon, AS adventure,…Kortom, voor ieder wat wils.

Tot slot …

Wij gaan de juffen in de watten leggen met een leuke bon, die ze nadien zelf kunnen inwisselen voor iets leuks!

Krijgen jullie ook al zin om een leuk groepscadeau op poten te zetten ? Rep u dan naar hun site! Voor recensies (die echt positief zijn!!) kan je terecht op hun Facebook pagina of je kan hen ook volgen op instagram.

Ik ben alleszins benieuwd naar de reactie van de juffen van onze kinderen! 😀 . Wij zijn alleszins kei enthousiast dat wij dit jong Belgisch bedrijf even in de picture kunnen plaatsen. Want, ook tijdens deze crisis hadden zij mooie initiatieven ! Door hun online (groeps-)actie konden ze maar liefst 1018 “boostboxen” geven aan zorgverleners!

Veel liefs en stay safe,

Dorien

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *