kinderen

Gezonde gummibeertjes.

Onze kinderen zijn gek op snoepen. Zoals de overgrote meerderheid gok ik! Maar, al die snoepjes zitten boordevol chemische toevoegingen en vooral: suiker, heel veel suiker! En net dat willen wij dus zoveel mogelijk beperken. Ze zijn zo al actief genoeg. πŸ˜€

Dus dacht ik … Ik maak, of probeer althans, eens zelf snoepjes te maken! πŸ˜‰

Wat ik hier neerschrijf is natuurlijk niets nieuws. Er zijn tal van recepten voor gezondere snoepjes online te vinden. Maar, ik vond mijn snoepjes nu zo leuk, dat ik dacht: ik deel ze toch maar even. πŸ˜‰

Benodigdheden:

  • Diepvriesframbozen
  • 2gr agaragar
  • Honing
  • Water

Voor deze robot gummibeertjes gebruikte ik diepvriesframbozen. Ik schat een 150gram (Ik werk vaak uit de losse pols *woeps*, zeker wanneer ik aan het experimenteren ben), dus een exact aantal kan ik jullie niet geven. Ik voegde een bodempje water toe. Net voor het kookpunt voeg ik de 2gr agaragar toe. Je laat de massa even goed doorkoken, zodat de agaragar zijn werk kan doen. Nadien mix je de massa, zodat je een iets of wat gladde massa krijgt. Je voegt, naar je eigen goesting, honing toe. Ik deed er 2 kleine eetlepels in. Je giet de massa in een silicone mal (deze robotjes komen van https://bentofabriek.nl/product/bento-robot-gezonde-snoepjes-vorm/), zet in de frigo en laat hard worden.

Bewaren doe ik hen in een afgesloten doos in de frigo.

Veel snoepplezier πŸ˜‰

Dorien xxx

2 thoughts on “Gezonde gummibeertjes.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *