thee

Theedegustatie.

De meesten onder ons kunnen ’s ochtends hun kopje koffie echt niet missen. Maar, ik lust het echt niet. Ik kan de tel niet meer bijhouden op hoeveel manieren ik koffie heb geproefd. Met veel melk, opgeschuimd, veel suiker, weinig suiker, … Noem maar op. Tot op vandaag de dag lust ik dat zwarte goedje dus echt niet! Mijn man is er gek van en kan koffie een hele dag door drinken, zelfs net voor hij gaat slapen kan hij nog een vers gemaakt kopje drinken en met een gerust hart gaan slapen!

Net zoals thee trouwens. Een tiental soorten thee zijn hier al de revue gepasseerd. Afgaande op de geur dacht ik “yes, deze lust ik!”. Maar, ook hier draaide het altijd uit op een ware teleurstelling.

Waarom al die moeite zal je denken? Nu ja, ik wou echt heel graag ’s avonds eens gezellig een kopje dampende thee kunnen drinken. Maar, waarom ik dat echt zo graag wil, daar heb ik geen antwoord op! 😀 (’t is dat ik af en toe een vreemde vogel ben, eh 😉 )

Kerstmarkt.

Begin december was het hier in Dendermonde centrum (België) kerstmarkt. Alle winkels waren ook open. Zo ook één van m’n favoriete winkels hier, boetiek Isabel. Tijdens haar extra open dag, nodigde zij Kathleen van K té uit. Je kon er thee proeven, maar ook een verrassend pompoensoepje, gemaakt met zwarte thee als basis. Klinkt vreemd, maar dit soepje was echt hemels lekker en verwarmend!

Wie is kathleen.

Kathleen is een lieve, hartverwarmende vrouw met een passie voor thee en kruiden. Ze is gediplomeerd herboriste en theesomelier! Ze stelt met veel liefde, kennis en kunde haar eigen thee- kruiden- en fruitmengelingen samen.

Zo proefde wij haar winterthee, een eigen samenstelling op basis van verschillende kruiden en fruit. Ik was, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, helemaal weg van deze thee met als hoofdbestanddeel hibiscus en rozenbottel. Zoet, maar toch kruidig. Dit vooral door de kruidnagel en de kaneel!

Thee degustatie.

Kathleen kan je deze periode regelmatig terug vinden op (kerst)marktjes. Ook kan je bij haar thuis, in haar eigen thee kamer een thee degustatie doen.

Een aanrader, echt waar! Ze vertelt met veel passie hoe zij haar thee’s en infusies samenstelt. Wat haar filosofie is. (Zo hebben al haar thee’s en infusies een eigen nummer).

Kathleen luistert en peilt op voorhand al naar waar je van houdt en aan de hand daarvan bereidt ze al een aantal warme en koude thee’s voor. Zo proefden wij 3 soorten thee’s die je zowel warm als koud kunt drinken. (Belangrijk om weten is dat als je thee koud wil drinken, je deze ook koud laat infuseren! ;–) )

Nadien maakte ze nog een 3 tal soorten thee’s op basis van onze voorkeuren na het ruiken aan haar blends.

Kortom…

Kortom kwamen we buiten met 2 thee’s en een fruitinfusie waar mijn man en ik helemaal weg van waren!

We kregen alle informatie mee om onze thee op de juiste manier klaar te maken.

Vanaf nu is thee drinken een waar feestje voor onze smaakpapillen en onze neus!

Benieuwd geworden? 😉

Wil je kathleen graag volgen op Facebook en instagram? Dat kan! Klik op de links en je komt uit op haar pagina’s.

Ben je benieuwd geworden naar haar passie? Of wil je misschien wel een origineel cadeau geven? Maak dan een afspraak voor een afspraak die smaak en geur prikkelt!

Lokaal.

Hier in Dendermonde kan je haar thee en infusies drinken bij “Den Abazjoer“.

Veel liefs,

Dorien xxx

5 thoughts on “Theedegustatie.”

 1. Wat leuk dat je eindelijk lekkere thee hebt gevonden! Ik drink heel veel thee, en in de zomer vaak zelfgemaakte ijsthee. Maar het vraagt inderdaad veel proeven en proberen totdat je je favoriete thee hebt gevonden.

   1. Sowieso zijn er bij pakjes en zakjes uit de supermarkt wel wat verschillen met die van een goede theewinkel. Goed weten wat je wel en niet lekker vindt helpt enorm, net als goede kwaliteit thee kopen 😉 En thee die helemaal speciaal voor jou is samengesteld is natuurlijk extra tof!

 2. Goed te weten dat de thee in den Ambajour op de kaart staat .
  Wij drinken thee van Rituals ,vinden die ook heel lekker.
  De smaak is raak……….!
  Groetjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *