Geen categorie

Getest: fruit10!

Mama’s en papa’s met kinderen in de basisschool kennen dat wel … Jullie kinderen moeten de maaltafels leren, leren rekenen, lezen, de klok lezen en ga zo maar verder. Is het bij jullie ook elke avond een uitdaging om jullie kinderen aan het leren te krijgen? Zijn de maaltafels leren ook “zo saai”? Ilse en haar man ontdekte iets heel leuks waardoor het leren van al deze zaken gewoon kei leuk wordt!

Kennen jullie Foozle al? De gloednieuwe webshop van Ilse, helemaal gericht op educatieve spelletjes. Leren rekenen of lezen hoeft helemaal niet saai en schools te zijn! (Niets tegen de schoolse manier natuurlijk, want de basis en het aanleren zelf is natuurlijk geen spelletje. 😉 ) Maar, een beetje vrolijkheid om je kinderen te stimuleren tot het leren van deze materie is altijd mooi meegenomen. Weg met tegenstribbelende kinderen! 😉 Het automatiseren zal nog nooit zo leuk geweest zijn!

Ilse ontdekte deze spelletjes, van het merk “the brainy brand”, op een beurs en merkte al snel op dat er hier in België helemaal geen verdeler van was. Ze zocht en vond een leverancier waardoor zij deze spelletjes nu ook in België kan aanbieden.

Fruit10.

Omdat Warre volop gaat leren rekenen in het eerste leerjaar, vonden wij dit spelletje dan ook uiterst geschikt om aan een test te onderwerpen. 😉

Het spelletje zit verpakt in een mooi en kleurrijk doosje, heel compact, dus handig om overal mee te nemen! (Altijd leuk als de kindjes zelfs in de vakantie willen oefenen eh ;-). )

De doos vermeldt dat je het spelletje kan spelen vanaf 6 jaar en moeilijker kan maken, dat ook 9+’ers er heel leuk mee kunnen leren. De doos zelf is in het Engels, maar er zit een Nederlandstalige handleiding bij, die echt heel duidelijk uitlegt hoe het spelletje in elkaar zit. Ook staat er een link voor een video handleiding.

De test. 😉

Hannah (3,5jaar)was zelf ook zo geïnteresseerd in het spelletje, dat ze zelf een manier vond om cijfertjes te leren. Natuurlijk vond ze haar eigen spelregels uit, want echt rekenen, daarvoor is ze nog te jong. 😉 Zo zei ik haar een cijfertje en moest zij deze zoeken op de kaartjes. Ze vertelde dan waar het cijfertje stond, welk fruit dit was en welke kleur. Dus, met de nodige creativiteit en een geïnteresseerde kleuter, kan je dus echt wel heel breed gaan met dit spel!

Ik moet eerlijk zeggen, Warre zit in de fase dat alles wat van ver of dichtbij met school te maken heeft, hier thuis geen succes is. “Das wel saai eh, mama”. Maar, ook bij hem “triggerde” dit spel zijn nieuwsgierigheid. De kleurtjes hebben alleszins hun effect niet gemist.

We begonnen heel basic, zoeken naar hetzelfde getal, op de kaartjes met oftewel hetzelfde kleurtje of hetzelfde soort fruit. Dat was voor Warre om te beginnen al genoeg. Maar eh, ik kreeg hem zowaar aan het leren, zonder morren of tegenwerken! Dat alleen al is dus een echt succes!

Conclusie.

Om het met de woorden van Hannah te zeggen: “ik vind dit een kei leuk spelletje, mama”. Alsook Warre vond het geslaagd en ziet het zeker zitten om op deze manier, vanaf het moment dat ze ook echt actief + en – gaan leren dit jaar, te oefenen met dit spelletje. Ook de meisjes gaan hier dus de komende jaren nog veel plezier aan beleven. En eerlijk is eerlijk, ik moet er hier geen ellenlange woorden aan vuil maken. Het spel is gewoon KEI leuk, mooi, duidelijk, inspirerend, vet cool,….

Dus …

Je zal misschien denken: “maar allez, die legt hier die spelregels niet een keer uit?”

Klopt! De reden waarom? Dat is echt heel simpel… Wij vinden het spelletje echt heel leuk en toegankelijk. Een meerwaarde voor schoolgaande kinderen van de basisschool. Ik ben er nu al van overtuigd dat dit spel hier mee zal gaan tot het 6e leerjaar bij alle drie. Dus, wil je weten hoe het spelletje volledig gaat?

Ben je zelf geïnspireerd en geïnteresseerd? Dan kan je het spelletje kopen via de site van Ilse (https://foozle.be) voor de super toegankelijke prijs van €9,90!

En dan nog even dit !

Ondertussen is de webshop aangevuld met nog tal van leuke spelletjes van het merk “Ah!ha .

Is de site echt heel toegankelijk voor iedereen. De prijzen zijn super democratisch, zodat je echt geen aderlating hoeft te doen om een mooi en degelijk spelletje voor jezelf of als cadeau te kopen. Wat ik en ook mijn man trouwens, echt heel belangrijk vinden, dat dit soort educatieve spelletjes echt betaalbaar moeten zijn voor iedereen. En dan zit je bij Foozle echt helemaal juist!

Voor mocht je dus nog niet overtuigd zijn? Ga zeker eens kijken op de website, laat zeker uw kinderen meekijken 😉 en ontdek zelf deze leuke (en trouwens ook heel mooie én kleurrijke) site! En stiekem zijn deze spelletjes dus gewoon leuk voor jong én oud!

Nog tot eind september is er nog een leuke actie voor de spelletjes Splitissimo en Multibloom. Hiermee automatiseer je op een heel leuke manier de maal- en deeltafels. (Druk je op het woord “actie”, dan kom je automatisch terecht op deze actie!)

Heb je vragen? Aarzel dan zeker niet om Ilse te contacteren, zij zal u met de nodige raad en kennis bijstaan om het juiste spel te kiezen, mocht je twijfels hebben! (Maar, twijfelen is dus absoluut NIET nodig, maar dat mag ondertussen wel al duidelijk zijn 😉 ).

Liefs, Dorien!

Website: http://www.foozle.be

Facebook

Instagram

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *