Vakantie

Vakantiedromen.

Vakantie? Wat is het eerste wat er in jullie opkomt?

Zon, zee, strand? Of net een laagje sneeuw en een après-ski? Of net een gezellige kamping? Met het vliegtuig of misschien wel met de auto? Ver weg, of net dichtbij? Misschien wel in eigen land? Kort of langverblijf?

Iedereen heeft een andere interpretatie van hun ideale vakantie.

Als ik eerlijk ben dan denk ik aan zon, een hotelletje (liefst all-inclusif 😀 ) , of zo’n idyllisch vakantiehuisje en lekker niets doen! Maar, de realiteit zegt iets anders natuurlijk. Met onze 3 kinderen op vakantie trekken, daar beginnen wij (nog) niet aan. Eerst en vooral omdat we hen nog te klein vinden om een lange autorit mee aan te vangen. (Serieus, anderhalf uur is nu al de maximum!). Laat staan dat we een reis kiezen met het vliegtuig! En twee, omdat we weten dat dit voor hen toch wel een hele opgave is. De zeldzame keren dat wij al eens naar een “vakantiehuisje” gingen waren ze pas goed geacclimatiseerd tegen de tijd dat we weer naar huis moesten. *woeps*. En, Warre zegt na dag 1 al vaak dat hij graag naar huis wil.

Enfin. Voorlopig stellen we ons tevreden met onze vakanties naar “Gras Cant” en “Saint-corniche”. Wat overigens heel gezellig kan zijn hoor. De kinderen spelen veel buiten, het zwembad staat buiten en buiten eten. Al hoop ik dat deze grote vakantie geen herhaling gaat worden van vorig jaar. Wat de temperaturen betreft, waanden we ons vorig jaar ergens in het zuiden van Frankrijk of zo!

Maar, dat wil niet zeggen dat we niet af en toe eens rondkijken. Want, ook wij dromen van zo’n heerlijke gezinsvakantie. En, die komt er hoe dan ook! (Niet alle dromen zijn bedrog eh 😉 )

Zo kwam ik terecht op de site van TUI

Na wat snuisteren, echt je wordt gewoon al vrolijk van al die zonnige foto’s, kwam ik terecht op de inspiratie pagina van TUI.

Zo kan je “inspiratie” kiezen. Je krijgt een hele reeks aan foto’s (instant vakantiegevoel!) met bijbehorende uitleg wanneer je er op klikt. Waaronder het fotootje: “Wat zijn jouw vakantieplannen? TUI helpt je kiezen”. Zo gezegd zo gedaan. En, dromen mag altijd 😉 . Dus, klikte ik, met mijn man in het kielzog (even nieuwsgierig als ik, wat eruit zou komen) om ons te helpen kiezen naar een vakantie.

Zo kozen we voor “autovakantie”, kan je zelf beslissen in welke formatie je gaat. Nadien gaan ze aan de hand van 3 vragen gaan uitzoeken welke vakantie er bij je past. Wij kozen -rara- voor een gezinsvakantie, op minder dan 500KM, kozen ons budget en in Nederland (Kwestie van nog niet té ver te gaan dromen eh!) . En tadaaaa … Daar krijg je een hele reeks voorstellen die passen binnen ons budget, afstand en helemaal “familyproof” zijn.

Om je een voorbeeld te geven: De Beekse bergen, Vakantiepark “slagharen”, Het efteling hotel, het zit allemaal in hun gamma! Leuk, toch?!

Hoe ziet jullie ideale vakantie er uit? Gaan jullie op vakantie met het vliegtuig of met de auto?

Willen jullie meer info voor het zoeken naar een ideale vakantie of die ene last-minute? Check dan zeker eens de site van TUI. (<— klik op TUI om op de site terecht te komen).

Deel zeker jullie ideale vakantietips in binnen- en buitenland! Ik ben benieuwd. Moeilijkste dobber voor ons gezin is de samenstelling 2 ouders met drie kinderen combineren, Tips ? Laat maar komen 😉

Liefs,

Dorien

2 thoughts on “Vakantiedromen.”

 1. Awel Dorien wij gaan dit jaar na vele jaren van geen verlof naar Albufaira (Algarve) Portugal ,,hebben daar een villa gehuurd voor 7 dagen (lang genoeg voor ons)met wagen inclus,Ons dochter regelt dat allemaal en moeten ons daar niets van aantrekken.Met Pinksteren naar Nieuwpoort daarmee zijn we hier weg van de drukte van de rugby is ondertussen een jaarlijkse gewoonte geworden.
  Inderdaad zoals u schrijft is ni evident om met de kids op deze leeftijd op reis te gaan.
  Voor de rest genieten we van ons tuintje ,vindt dat evenzalig als het reizen.

 2. Ik ga naar Gras cant en Cornisch. Met Luc ging ik elk jaar op reis buiten de verlofperiode omdat het dan rustiger en goedkoper was. Spanje en mijn topfavoriet Frankrijk of een’citytrip. De laatste jaren waren het enkel nog fietsweekendjes in Nederland of Limburg. Elk jaar deden wij ook de Moezel om onze wijnvoorraad te halen. Ik vind de reizen nu heel duur.
  Mss een dagje zee al haat ik de drukte en file naar de kust. Maar bij zonnig weer geniet ik van mijn tuin, ga ik eens fietsen.
  Toch vind ik dat een mens het toch eens nodig heeft in een andere omgeving te zijn en even weg kan deugd doen. Als je dan terugkomt dan weet je hoe goed het thuis is.
  Mr met 3 pagadders is dit zeker ni makkelijk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *