hotspot

Nieuwe hotspot in Dendermonde.

Het burgerhuis.

In het oud pand van “De ooievaar” op de Dendermondse grote markt, zit sinds kort “het burgerhuis”. Je kan het al raden, met als hoofdingrediënt de hamburger.

Na wat leeswerk kwam ik te weten dat dit voor de uitbaters hun tweede “burgerhuis” was. Hun eerste is gelegen in Asse.

Nieuwsgierig als dat we waren, stapten we er deze middag binnen.

Meteen valt de gezellige benedenruimte op! Hippe lampen, leuke tafeltjes, … Een industriële look met toch wel de gezellige warm uitstraling. Van het oude interieur blijft niets meer over!

fullsizeoutput_8068
De “suggestie muur”.

En toen begon de keuzestress… 😀 Je kan zowel kiezen uit de suggestie burgers als burgers die op de vaste kaart staan. Vlees, gevogelte, vis én veggie-burgers staan er standaard op het menu!

Ikzelf ging voor de suggestie burger “mister pepper” en mijn man nam de “umami burger met shiitake”.

Wat voor ons toch wel een serieus pluspunt is, dat je de keuze krijgt tussen frietjes of een aardappel. Een burger hoeft niet altijd vergezelt te worden van frietjes, toch?! De keuze uit een “groen slaatje” of een “koolsalade” was voor ons ook wel een leuk extraatje.

IMG_7450

Ik kan u verzekeren, met honger kom je zeker niet buiten! 😀 De porties zijn echt rijkelijk. Maar vooral: héél lekker! Je smaakt gewoon dat de burgers effectief van kwaliteitsvlees zijn. De burgers worden steevast saignant gebakken. (tenzij je het anders wenst natuurlijk 😉 ) Ze werken samen met een vaste beenhouwer (Dierendonck) en bakker. Ja, je proeft dat!

Hoe lekker de dessertkaart er ook uitzag, wij kregen er na onze heerlijke burger geen hap meer bij! Maar, nadat we ook wisten dat ze er ook leuke kindermenu’s hebben, gaan we zeker terug. En wie weet wagen we er ons wel eens aan om met onze “bende van ellende” te gaan proeven van al dat lekkers!

Deze zaak is naar mijn mening een serieus pluspunt voor de horeca in Dendermonde en een verrijking voor de grote markt! Voor ieder wat wils, of je nu een vleeseter bent of liever veggie hebt.

Wil je meer weten over de openingsuren van “het burgerhuis”? Kan je altijd naar hun site of Facebook surfen.

Liefs,

xxx Dorien

1 thought on “Nieuwe hotspot in Dendermonde.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *