Geen categorie

Leestip!

Een aantal maanden geleden kwam ik in contact met Lisanne Wittenberg, een jonge, ambitieuze vrouw die naast haar job ook houdt van schrijven. Met name kinderboekjes.

Zo schreef ze eerder al 2 boekjes, met als centrale figuren de broertjes “Big en Biggetje”. Verhalen waar humor inzit en herkenbare taferelen, maar waar telkens een boodschap achter zit.

Onlangs verscheen haar derde boekje over de broertjes “Big en Biggetje op de bruiloft”. Een heel leuk en luchtig verhaal over de avonturen van Big en Biggetje op het huwelijk van hun favoriete neef.

Een ideaal boekje als je jouw kindjes wilt voorbereiden op een bruiloft of hun taak als bruidskindjes. Met de nodige fantasie en humor. Maar, net zoals in haar vorige boekjes hangt er een duidelijke boodschap vast aan haar verhaal. Aan jullie om deze boodschap te ontdekken :-).

Het voorlezen gebeurd hier standaard door papa! Dat is hét papa-moment van de dag. Papa verteld de verhalen zo levendig en vol overtuiging, dat ze het minder leuk vinden als ik eens voorlees. 😀

Net zoals bij onze andere voorlees verhaaltjes, lezen we de verhaaltjes van “Big en Biggetje” nooit in één keer uit.

Waarom niet zal je denken? Wel, wij lezen een stukje voor en dan leggen we het boek weg en praten we nog even na over wat we gelezen hebben. Daags nadien gaan we dan nog snel even terug over het gedeelte van de vorige dag en dan gaan we weer een stukje verder.

En, deze tactiek werkt prima hier! Zo kunnen ze hun fantasie op volle toeren laten werken en leren ze dingen te onthouden en terug naar boven te halen.

Nadat het verhaal helemaal uit is, proberen we met hen even tot de boodschap van het verhaal te komen. Ook, omdat wij belangrijk vinden dat zij bij dit soort boekjes goed en wel weten waarover het gaat én wat de boodschap is. Want, dat is natuurlijk

En, wat ze natuurlijk geweldig vinden, zijn de tekeningen die er bij staan. Ideaal om ze nadien aan de hand van de tekeningen hun eigen verhaal te laten vertellen. Zo merken we ook dat ze heel veel oppikken en onthouden van het verhaal. En dat onze kinderen zo’n rijke fantasie hebben, dat ze er ook hun eigen verhaaltje rond kunnen maken! Geweldig!

Onze kinderen zijn gek op verhaaltjes. Dus, ook Big en Biggetje worden hier warm onthaald.

Willen jullie ook de avonturen van Big en Biggetje lezen? Je kan de boekjes kopen via boekscout.

Liefs,

Dorien

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *