Geen categorie

Top tip: uitje voor het hele gezin.

Wat doe je in ’s hemelsnaam op zo’n warme dagen met je kinderen?

Binnen zitten is goed voor even, om wat af te koelen. Maar, ook zonde om dit een hele dag te doen. En onze kinderen kennende eindigt dat steevast voor de tv. (#loedermoeder).

Aan de kust of andere plaatsen waar water is, is het nu razend druk. En, dat willen wij net vermijden. Drukte.

Wij houden allemaal heel erg van de rust en de natuur.

Drukte opzoeken betekent lastige kinderen en wij die ook helemaal onze kluts kwijt zijn. #hoogsensitiefgezin. Net omdat we dan bezig zijn met het overzicht te houden. En teveel bezig zijn met de rust op te zoeken in de drukte. Wat dus een onbegonnen zaakje is.

Toen kwam ik op het idee om op zoek te gaan naar een boerderij of dergelijke waar we zelf ons fruit konden gaan plukken. Onze voorraad fruit was toch net op en wat is er beter dan zelf te gaan plukken. Én het stimuleert onze kinderen om meer fruit te gaan eten. Win-win dus!

Na een korte zoektocht via “dokter google”, kwamen we uit bij pur fruit in Oeselgem.

Net geen 50km, dus dat vonden wij zeker de moeite om de auto in te stappen.

De meeste pluk of oogstboerderijen hebben het systeem dat je lid moet zijn. En dan kan je wekelijks verse groenten en fruit, zoveel je maar wil, gaan oogsten. Niet meteen waar we naar opzoek waren, omdat wij in onze buurt vaak bij lokale boeren gaan voor groentjes.

Alleen de rit daarheen was voor ons al fijn! Eens de autostrade af, kwamen we de ene leuke gemeente na de andere tegen. Mooie huizen, veel groen,… Ja, we zaten nu al goed!

Eens aangekomen waren we al onder de indruk van de mooie oprijlaan naar het huis en de pluktuinen. De charme droop er vanaf!

Ook de kinderen waren meteen onder de indruk en wilden liefst zo snel mogelijk gaan plukken!

Na een korte uitleg over het systeem, kregen we een plattegrond met alle info over waar we welke fruitsoorten konden vinden.

Zomerframboos, casis, rode en witte aalbessen, blauwe bessen, …. We begonnen al te watertanden!

We namen onze emmertjes en vertrokken naar de pluk tuin.

De rust, het heel mooie landschap en al dat lekkers. Ja, wij waren verkocht!

We begonnen aan onze pluk, de kinderen proefden eens van al dat lekkers en we moesten hen tegenhouden of ze hadden alles opgegeten!

Nog een voordeel van deze pluk tuin, alles is biologisch. Niets wordt bespoten. Dus, je kan met een gerust hart na je oogst (en betaling 😉 ) al genieten van al dat lekkers.

Ondanks de hitte, was het echt aangenaam plukken.

Nadat we onze emmertjes goed gevuld hadden met rode en witte aalbes, zomerframboos en de jostabes, gingen we nog even genieten op het terras van een heerlijk stukje zelfgemaakte blauwe bessen taart en een verfrissend glaasje sap! (Gemaakt met geperst appelsap én met verschillende kleine fruitsoorten uit hun eigen tuin).

Alleen dit moment was voor de kinderen al een enorme belevenis. De kippen liepen er vrij rond. En onze kinderen vinden kippen echt geweldig. Dus, nog een pluspunt.

Met onze eigen bakjes, van thuis meegebracht, onder de arm, gingen we al dat lekkers laten wegen. Indien je zelf niet genoeg bakjes of verpakkingen hebt, steken zij het fruit in bakjes.

Per periode is de prijs afhankelijk van al dat lekkers. Maar, je betaalt per kilo.

Laat ons zeggen dat wij meer dan 3 kilo fruit hadden voor een fractie van de prijs dat je betaalt in de winkel. Leuk meegenomen, toch?

IMG_6497

Wil je graag een feest geven in deze ongelooflijk mooie omgeving? Dat kan!

Je vindt alle informatie terug op hun site www.purfruit.be of je kan contact opnemen voor een feest op maat!

In hun winkeltje vind je een aanbod aan biologische sappen, gemaakt van hun fruit, confituren, siropen, … Zelfs in de winter kan je er van hun eigen blauwe bessen en frambozen diepgevroren kopen! Hoe zalig is dat!

Wil je graag even ontsnappen aan de drukte? Eet je graag vers fruit dat je zelf kan plukken? Daarenboven is alles biologisch! Én wil je  gewoon een kei leuk gezinsuitje in een super mooie omgeving, bovendien in eigen land?

Ga dan zeker naar Pur fruit! Wij voelden ons even God in Frankrijk! En dat op amper 50km van onze deur!

Nele en haar team ontvangen jullie met heel veel liefde!

Geniet!

Liefs,

Dorien xxx

p.s.: Voor inspiratie wat te maken met het fruit, volg mij zeker op instagram!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *