Geen categorie

Mijn “f*ck you” aan de mode wereld.

Als je vandaag de dag rondkijkt, zie je overal foto’s van modelletjes met het perfecte lichaam. Een platte buik, mooi kleurtje, strak gezicht én ellelange benen. Voor mezelf, met mijn 1.54m, 59 kg en wallen onder mijn ogen, werkt dit niet al te best op mijn zelfbeeld. Daarom heb ik mij enkele maanden geleden voorgenomen, na het schrijven van “mijn lijf”, om vrouwen ervan te overtuigen dat wij, met een normaal lichaam, er minstens even mooi uitzien, zo niet mooier.

Dat wij onszelf niet moeten uithongeren of spiegelen aan dat soort vrouwen. Daarom is dit onderwerp mijn persoonlijke missie geworden!

“MIJN 1.54M, 59KG EN WALLEN ONDER MIJN OGEN, …”

Hoe het begon.

“Mijn lijf” was een schot in de roos, het artikel heeft bijna 1000 lezers gelokt. Ik  kreeg heel mooie reacties, die mij alleen nog maar meer moed hebben gegeven om hierin nog verder te gaan.

De meeste vrouwen houden wel van een mooi setje lingerie. Ondanks dat dit meestal verscholen gaat onder onze kledij, kan lingerie ons net dat tikkeltje meer zelfvertrouwen geven.

Die mooie stukjes stof geven ons vaak dat extra vrouwelijke gevoel.

Maar, evengoed kan het een afknapper zijn! Vaak zie je een mooi setje op een paspop of op van die mooie, levensgrote fotoposters, vaak nog door een gekend actrice of model. En die draagt dan net dat stukje lingerie dat jij mooi vindt. Maar, wanneer je vol zelfvertrouwen het pashokje induikt, om er dan  na een paar minuten alweer teleurgesteld uit te komen. Het broekje past niet mooi, omdat je billen net niet zo rond zijn als op de foto, je borsten niet zo mooi in de bh passen,… Net dat kan je vrouwelijkheid aantasten. Want, waarom kan ik, als vrouw met de “niet perfecte” maten en vormen niet mooi zijn?

Met als gevolg dat we vaak zomaar een bh kopen. Meestal in een foute maat, waardoor onze borsten zeker niet de steun krijgen die ze verdienen.

En, elke vrouw verdient de aandacht, met de juiste adviezen. Want, ja hoor, voor elk type vrouw, met welke vormen dan ook, bestaat er mooie, degelijke én sexy lingerie!

De mode industrie geeft nog maar al te vaak de foute signalen. Want, af en toe eens een “plussize” model vragen, waar nog alles mooi in verhouding is, helpt in mijn ogen niet. Want, begrijp me niet verkeerd, het is al goed dat er vollere vrouwen gebruikt worden door sommige ontwerpers/designers! MAAR, eerlijk is eerlijk. Deze dames zien er dan ook goed uit. Hun borsten en buik zijn in verhouding. Hun buik is, ondanks hun maatje meer, vaak nog strak. Ze hebben nog steeds lange benen, een mooi gebronzeerde huid, … Wat is er mis met een vrouw met wat kortere beentjes, een blubber buikje of love handles? Of waarvan het buikje net dat tikkeltje groter is dan de borsten? Nee, dat is misschien niet het schoonheidsideaal dat men wilt nastreven. Maar, het is wel de REALITEIT.

Realiteit is belangrijk. Zeker gezien de zeer grote invloed van de modeindustrie én social media! Jonge meisjes spiegelen hun maar al te vaak aan dat ene knappe model of actrice. Net dàt wil ik tegengaan. Want, zolang je lichaam gezond is, maakt het niet uit hoe jouw lichaam eruit ziet! IEDEREEN IS MOOI!!! 

“ WANT, WAAROM KAN IK, ALS VROUW MET DE “NIET PERFECTE” MATEN EN VORMEN NIET MOOI ZIJN?”

Mooie lingerie is zoals een juweel zowel als koppel, als voor jezelf. Dat is mijn man zijn visie, die ik voor de volle 100% volg. Want, welke man ziet zijn vrouw nu niet graag vol zelfvertrouwen rondlopen? Of welke man ziet zijn vrouw nu niet graag paraderen voor hem, met mooie lingerie? Een mooi pakje is de helft van het cadeau niet ?

Het doel.

Dus, waarom niet een stapje verder gaan dacht ik? Waarom geen echte vrouwen in mooie lingerie laten poseren?

Ik legde mijn idee voor aan Annick, een vriendin die haar eigen lingerieboetiek (Beaudelise) heeft. Zo bedachten we het idee om  verschillende vrouwen te zoeken. Grote vrouwen, kleine vrouwen, vrouwen met een buikje, grote borsten, kleine borsten, zwanger, …

Waarvan we eerst dachten dat het een ware uitdaging ging worden, vonden we al snel 8 vrouwen die wilden meewerken aan ons project.

Onze visie was gelijklopend. Zij wil de boodschap geven aan haar klanten dat echt iedereen geholpen kan worden in haar winkel. En ik wil gewoon in het algemeen de vrouwen laten weten dat iedereen mooi kan zijn. Ook in lingerie. En dat gene nooit in de weg mag staan om je een mooi stuk lingerie aan te schaffen, ook al zijn je maten niet de “perfectie”.

groep shoot

Het verloop.

Om er zeker van te zijn dat elke dame de juiste lingerie aankreeg, ging iedereen eerstlangs bij Annick. Zij gaf advies, liet ons verschillende setjes passen én in samenspraak met haar, kozen we ieder zelf onze setjes. Want, een lingerie shoot op zich is al onwennig, laat staan dat we zouden moeten poseren in iets waar we ons niet goed in voelden.

Op 8 maart, toevallig ook internationalevrouwendag, ging iedereen ietwat zenuwachtig naar de fotostudio in Gent (B&G shoot). Want, we waren dan wel met 8 vrouwen, maar om zomaar even voor iedereen in je bijna blootje te gaan staan, dat vraagt toch wel moed!

Ondanks dat ikzelf al een shoot had gedaan voor de weekendbijlage van Het nieuwsblad (de rubriek “een brief aan mijn lijf”), was het voor mij toch ook even de knop omdraaien!

EEN LINGERIE SHOOT IS OP ZICH AL ONWENNIG, LAAT STAAN DAT WE ZOUDEN MOETEN POSEREN IN IETS WAAR WE ONS NIET GOED IN VOELDEN”.

De shoot zelf verliep heel ontspannen. Eens iedereen zijn zenuwen had weg geschud, was het gewoon dikke fun. Onze haren werden gedaan en we kregen professionele make-up. We poseerden alsof we dit dagelijks deden en de nodige portie humor was aanwezig.

Poep naar achter, tanden bloot lachen, op het einde ging dit automatisch. Heerlijk, om tussen 7 andere vrouwen te staan, die onze visie ondersteunden. Die mee wilden werken aan het positieve zelfbeeld van ons als vrouw.

Annick en ik zagen onze missie als geslaagd! En dat op vrouwendag! Yeah!

Mijn persoonlijke quote : I’M SHORT, CURVEY AND I’M PROUD OF THAT.Dorien

Perfectie bestaat niet, en zou ook niet mogen bestaan. Want, vandaag de dag heeft de modewereld en de social media met al zijn “perfecte accounts en foto’s” een immens zware impact op onze jeugd én op ons als normale vrouwen. EN eerlijk gezegd, dit past toch ook niet meer in het hedendaagse beeld van gelijkheid voor iedereen en tegen discriminatie op gelijk welk vlak. Of wel ?

Deze samenwerking is wat mij betreft nog maar het begin van dit avontuur!

Wat is jullie mening over de typische modellen in de mode-wereld? Geef zeker jullie mening!

Liefs,

Dorien.


Wie is Annick van Lingerie Beaudelise?

Annick Van Ighem baat al bijna 7 jaar haar onlangs vernieuwde boetiek, Beaudelise ,uit in Sint-Gillis Dendermonde.

Je kan hier zowel voor hem als haar terecht .Lingerie, underwear, swimwear en homewear.

Annick kiest haar collectie zorgvuldig uit en zal je met professionele raad bijstaan voor het kiezen van de perfecte lingerie.

Als vrouw kan je bij haar terecht tot cupmaat G. Zelfs met een bredere omtrekt, tot 115cm kan je hier je gading vinden.

Voor haar: o.a. merken zoals Else lingerie, Pleasure State, Mimi Holliday, …

Voor hem: Emporio Armani, PULLIN, Mundo Unico, …

Lingerie Beaudelise

Sint Gillislaan 86

9200 Dendermonde

052/ 20 37 94

www.beaudelise.be

Fotograaf Bert Goeman:

Bert Goeman is al 20 jaar actief in de modewereld, voornamelijk in de kapperswereld.

In gent heeft hij zijn eigen professionele fotostudie B&G waar je voor allerlei soorten fotoshoots terecht kunt.

Naast de modefotografie heeft hij ook een liefde voor “art fotografie”.

Als gevolg hiervan heeft hij een boek uitgebracht, vol prachtige kunstfoto’s! “Caresse de lumière”.

Bert Goeman

www.bgshoots.be

5 thoughts on “Mijn “f*ck you” aan de mode wereld.”

  1. Ja hoor, we moeten niet de perfecte maten hebben om mooi te zijn. Maar we moeten vaak tegen die gedachte in ons hoofd vechten omdat het tegendeel meestal wordt opgedrongen …
    Je verwoordt dit goed!
    Vanwege je mama die ook niet de perfecte maten heeft….

  2. Geweldig idee, elke vrouw is mooi, ieder op een andere manier. Voor mij mag meer van dit. Proficiat aan die het deden……..

  3. Helemaal akkoord maar de ene dag is het al wat makkelijker om tevreden te zijn met mijn rondingen dan de andere. En betrap ik mezelf er soms op dat ik aan het twijfelen sla. En de modewereld/maatschappij helpt daar niet bij neen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.