Geen categorie

Review: nu afvallen & nooit meer aankomen

Vandaag de dag zijn we allemaal bezig met gezonde voeding en diëten.

Ook ik ben hier de laatste jaren heel bewust met bezig. Na 2 zwangerschappen en 3 kinderen gaan de kilo’s er nu eenmaal niet zo vlot meer af. Ik grabbel  al eens gemakkelijk naar een stukje chocolade of koek of zondigen we wel eens met comfort food.

Onze kast staat dan ook vol met boeken van verschillende soorten diëten en “levenswijzen”. En, hoe lekker ik deze dingen ook allemaal vind, toch krijg ik het cirkeltje van snacken en emo-eten niet doorbroken.

Het “nooit meer aankomen” boek is niet het zoveelste dieet boek, dat na een tijdje in de kast belandt om er nadien nooit meer uit te komen. Maar, het is een helder boek dat je helpt op een positieve en aangename manier de psychologische kant van het afvallen te begrijpen.

Ik dacht dat ik mijzelf kende, maar na het lezen van dit boek besefte ik dat dit eigenlijk niet zo is.

Na het lezen van het boek, dat geschreven werd door Evelien & Leo, een diëtiste/ psychologe en een coach, ben ik bewuster gaan opletten én kwam ik erachter waarom ik “struggle” om dit te doorbreken. De ene dag lukt het beter dan de andere, maar, door de heldere uitleg én tips begrijp ik nu wel waarom ik in dit patroon zit.

Eveline-en-Leo-Karel-Goossens-39
Foto: Karel Goossens.

Het boek helpt je om jezelf te herkennen in situaties en leert je om hier mee om te gaan. De ego types en de test in het boek, gaan je bij deze zoektocht helpen, om jezelf in bepaalde situaties en gewoontes te herkennen. Door voorbeelden en gerichte tips die je doorheen het boek gaat krijgen, kan je de kern gaan aanpakken.

Wil jij jezelf beter leren kennen en begrijpen waarom je bepaalde patronen niet doorbroken krijgt? Én  wil je terug grip krijgen op je eetpatroon? Lees dan zeker dit boek!

Zelf ben ik nog volop bezig met het doorbreken van bepaalde gewoontes en het boek helpt mij hier heel goed mee!

Mocht ik het boek een cijfer op 10 moeten geven, krijgt het zeker een 8. Zelf ga ik er dit jaar grondig mee aan de slag!

Via de site van  nooit meer aankomen kan je 3 gratis hoofdstukken downloaden. Heb je graag het boek? Via de site van nooit meer aankomen en bij bol.com kan je het boek kopen voor €24,95!

De ego-types zijn geïllustreerd door ontwerpstudio Karel en Linda.

 

Liefs,

Dorien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan de hand van duidelijke illustraties (ontwerpstudio Karel & Linda) gaan ze de ego-types verduidelijken.

 

 

2 thoughts on “Review: nu afvallen & nooit meer aankomen”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *