Geen categorie

Mijn oudere liefde!

Vandaag de dag zijn relaties met een groter leeftijdsverschil tussen man en vrouw niet meer zo vreemd. Alhoewel de leeftijdskloof tussen man en vrouw vaak groter is dan vroeger, is een leeftijdsverschil van 10+ niet zo veelvoorkomend. Laat staan dat er een verschil is van 18 jaar, zoals bij ons.

Niemand had 7 jaar geleden dan ook verwacht dat mijn man en ik zouden staan waar wij nu staan. Namelijk: nog steeds dolverliefd, een zéér hecht koppel, getrouwd én drie kinderen verder!

Hoe het begon.

IMG_0206In de zomer van 2011 is de vonk overgeslagen. Beiden niet opzoek, op kilometers van onze woonplaats en niet wetende dat wij in dezelfde streek woonden.

Op zijn werk, 120 km van onze woonplaats, kwamen wij elkaar tegen. Ik viel als een blok voor hem en hij stond er vol ongeloof bij. We babbelden, dansten, dronken en amuseerden ons. We wisselde onze nummers uit. En daar liep ik, op roze wolkjes. Instant verliefd! Vaak hoor je mensen zeggen “het was liefde op het eerste gezicht”. Maar, ik geloofde daar niet in. Maar, dat weekend gebeurde het toch. Ik was meteen verliefd! En hoe! Het bestaat dus wel!

Dat weekend probeerden we zo vaak als we konden elkaars gezelschap op te zoeken. Helemaal niet bezig met wat de mensen zouden denken. Laat staan wat onze omgeving zou zeggen.

We wisten enkel elkaars namen, waar we woonden en dat was het!

Na dat weekend kwam de realiteit. Onze leeftijd! Hij 39 ik bijna 21. Dat kon toch niet. Hij had schrik voor de reactie van zijn 2 kinderen en het feit dat een leeftijdsverschil van 18 jaar gedoemd was om te mislukken. Maar, ondanks dat we geprobeerd hebben om onze verliefdheid te laten wegebben, gebeurde het tegendeel. We zochten continu contact en elkaars aanwezigheid op.

We konden er niet omheen, we waren gewoon te verliefd!

Voor mijn man was het belangrijk dat zijn kinderen akkoord waren. Hij wou ook niet iemand voorstellen zonder hun akkoord én met de gedachte dat het fout zou kunnen lopen. Maar, zijn kinderen waren duidelijk. “Leeftijd is maar een getal”.

Dus, na hun “zegen” zijn wij officieel aan ons avontuur gestart.

Ons avontuur.

Mijn ouders waren natuurlijk geschrokken. Want, je houdt er gee

n rekening mee dat je dochter op een dag met een 18 jaar oudere man voor de deur staat. Ondanks de eerste bezorgdheden, waren deze al snel van de baan en zagen ze alleen maar een dolgelukkige en verliefde dochter!

Met de kinderen klikte het in eerste instantie ook heel goed. Oef! Want op 20 jarige leeftijd er twee pluskinderen bijkrijgen is niet simpel. Dat was dan ook meteen wat ik de grootste moeilijkheid vond aan onze relatie. Een balans vinden tussen onze verliefdheid en zijn vaderlijke liefde voor zijn kinderen. Maar, ook dit is met tijd en boterhammen wel gegroeid!

fullsizeoutput_1243

Ondanks onze gelukzalige start, hadden wij evengoed te maken met jaloezie! De ex van mijn man kon dit echter niet verdragen. Ze hadden een jarenlange goede verstandhouding omwille van de kinderen. Maar, mijn aanwezigheid maakte dit blijkbaar onmogelijk om verder te zetten.

Dit monde uit in een jarenlange strijd, waartoe ook één van de kinderen zich tegen mij is gaan verzetten. Maar, daarover gaat deze blog niet…

Want, ondanks dat we in het begin vele blikken kregen van de mensen, kan ik met een gerust hart zeggen dat kiezen voor onze relatie het beste was wat ik ooit gedaan heb.

Alle woelige waters en stormen die wij al samen doorgekomen zijn, hebben ons ondanks het tegenovergestelde doel, nog dichter bij elkaar gebracht.

Bezegeling van onze liefde.

Mijn man had al 2 huwelijken achter de rug met telkens een kind. Hij zei dan ook altijd “ik wil geen kinderen meer en ik wil niet meer trouwen”. Voor hem waren deze twee scheidingen echte trauma’s. Ik snapte hem wel, want bij hem bleef er onbewust de angst dat er vroeg of laat een einde zou komen aan onze liefde. En, als er dan een kind zou zijn, wordt die daar weer de dupe van.

Ondanks alles wilden we toch nog samen 1 kindje. Maar, we hadden de gedachte “als het komt dan komt het”. Dus, we hadden geen plan wanneer we graag voor een kindje wilde gaan.

IMG_1825Maar, de natuur dacht daar anders over en in mei 2013 werden wij samen ouders van onze zoon. Dolgelukkig was ik. De man met wie ik de rest van mijn leven wil delen, schonk mij een kind! Ons liefdeskind.

Trouwen.

Net zoals zovele jonge vrouwen droomde ik er van om te trouwen “met mijn prins op het witte paard”. En ik had de mijne al enkele jaren gevonden. Maar, trouwen bleef een heikel punt binnen onze relatie.

Maar, op een dag waren wij op het onderwerp “trouwlocaties” gekomen en vroegen wij ons af wat dat de dag van vandaag allemaal zou kosten.

We begonnen te “googelen” en kwamen terecht op “kasteel de rozerie” in Aalst. We waren meteen enthousiast. We maakten een afspraak met de gedachte “vragen kost geen geld”.

Eens op de locatie waren wij zo onder de indruk én viel het gehele kostenplaatje buitengewoon goed mee, dat mijn man zei “oke, dat is goed! We moeten juist nog een datum zoeken”. 😀 En zo is ons huwelijk tot stand gekomen.

Aangezien hij voor de derde keer zou trouwen én hij het deze keer gewoon perfect wou, hebben we een datum gekozen, zodat we zeker waren dat wij onze droomdag konden financieren, zodat alles zou lopen zoals we beiden wilden. Mooie locatie, mooie auto’s, mooie jurk, voor hem een mooie spencer (militair galakostuum),… Kortom het moest er gewoon “boenk op zijn”.

IMG_5441

Op 16 mei 2015 zijn wij met volle overtuiging en zo verliefd als wat getrouwd! Mét twee kleine baby’s in mijn buik. Want, jaja, ik was onverwacht, niet gepland zwanger. Van een tweeling.

Wijzelf hadden 7 jaar geleden ook niet verwacht dat wij nu een mooie gezin van 3 kinderen zouden hebben, al heel veel tranen hebben gelaten voor bepaalde gebeurtenissen, dat ondanks alle pesterijen van mensen en jaloerse reacties wij nog steeds even verliefd, zo niet verliefder zijn dan 7 jaar geleden

IMG_2852

Mijn lieve schat, mijn echtgenoot, mijn beste vriend, mijn minnaar, mijn ondersteunende schouder;

Bedankt dat jij al 7 jaar jouw liefde wilt delen met mij.

Bedankt dat jij al 7 jaar samen met mij de grootste miserie hebt willen doorstaan, net omwille van onze liefde.

Bedankt dat jij nog steeds zo achter onze liefde en ons gezin staat, ook nadat er mensen jou zo gekwetst hebben.

Bedankt dat jij mij elke dag weer het vertrouwen geeft om ons gezinnetje mee draaiende te houden.

Bedankt dat jij mij nog dagelijks zegt hoe mooi je mij vindt en mij steunt. (zelfs in de zotste dingen!)

Bedankt dat jij mij motiveert om verder te schrijven en te geloven dat er een dag komt dat er hier iets moois uit gaat voortkomen.

Bedankt om ons gezinnetje te onderhouden.

Bedankt omdat je bent wie je bent!

Voor iedereen die dacht dat wij geen lang bestaan zouden hebben, voor iedereen die eigenlijk jaloers is op onze liefde en voor iedereen die vandaag de dag nog steeds dwaze moppen maken over ons leeftijdsverschil: kijk eerst naar jullie zelf!

fullsizeoutput_5f39

Liefs,

Je (18 jaar jongere 😉 ) vrouw

4 thoughts on “Mijn oudere liefde!”

 1. Hahaha voor 90% net mijn verhaal! Ik was 21,5 hij 39. Ook twee kinderen uit twee eerdere relaties. Ook jaloerse rancuneuze ex die dwars lag wanneer en waar ze kon.
  Samen hebben we een zoon en verwachten in april onze tweeling.
  Ik hou het als “het slachtoffer van zijn midlifecrisis” al 14 jaar met hem uit!
  Het enige verschil tussen jouw en mijn verhaal is dat ik gratis op maandag morgen getrouwd ben in de archiefkast van de gemeente.

  Ik ben zijn tweede legkippetje en er verdomd trots op.

  Op naar nogmaals 7 jaar geluk samen.
  Chapeau!

 2. Mooi heel mooi. Dank dat ik op de bijzondere momenten mocht mee werken om ze onvergetelijk te maken. Proficiat. Prachtig. Alles komt goed…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *