Geen categorie

Big en Biggetje!

Voorlezen vinden wij een belangrijk onderdeel van onze opvoeding. Het is goed voor hun taalontwikkeling en het prikkelt hun fantasie. We proberen hier dan ook regelmatig bewust tijd voor vrij te maken, om onze kinderen voor te lezen voor het slapengaan. Net zoals iedereen, hechten ook wij enorm veel belang aan normen en waarden. Onze kinderen worden groot gebracht met principes die wij hebben meegekregen van onze ouders, waar wij trots op zijn.

lisannesboeken

 

Lisanne, een jonge Nederlandse schrijfster, combineert beiden. Een mooi, toegankelijk (voor)leesverhaal met een duidelijke boodschap naar de kinderen toe.

 

 

Wij mochten de boekjes Big en Biggetje “De snoepjesbuik” (2015) en “het zandkasteel” (2016) lezen.

De twee hoofdkaraktertjes in de boekjes zijn “Big en Biggetje”. De grote broer en de kleine broer. Samen beleven ze alledaagse taferelen.

Zowel “de snoepjesbuik” als “het zandkasteel” brengen op het einde van het verhaal een duidelijke boodschap! Je mag niet liegen, eerlijk duurt het langst én wees lief voor elkaar!

_MG_2349

Het zandkasteel:

Op een mooie dag speelden de broers Big en Biggetje in de zandbak. Samen bouwen ze een mooi zandkasteel. Trots laten ze het aan mama zien. Tot Bigs verbazing vertelt Biggetje dat híj het zandkasteel alleen heeft gebouwd. Big vindt dit niet leuk. Na een ander spelletje te hebben bedacht gaat het mis. Het zandkasteel valt om en Big wordt beschuldigd. Is dit het einde van de leuke middag?_MG_2350

Wat vandaag de dag bij onze kinderen minder en minder vanzelfsprekend wordt, is samenspelen op de klassieke manier. Buiten spelen, voetballen, een kasteel bouwen,… Wij merken hier ook dat onze kinderen opgroeien in een moderne wereld waarin de iPad en andere technologische speeltjes veel meer centraal staan dan vroeger.Voor ons was ook dit een positieve boodschap in de beide verhalen! Speel buiten, speel samen!

In beide boekjes zijn mooie, duidelijke illustraties terug te vinden, die de kinderen hun fantasie prikkelen.

 

Wil je graag de boekjes aanschaffen? Op boekscout vind je meer informatie over zowel “Het zandkasteel” als haar eerste boekje “De snoepjesbuik”.

Of wil je graag meer weten over Lisanne zelf en haar toekomstige projecten? Volg haar zeker op Facebook !

Maar, ik mag ook 1 exemplaar van “het zandkasteel” weggeven! Lees de instructies op mijn instagram om te weten hoe jij jouw eigen exemplaar kunt winnen!

Liefs,

Dorien.

 

1 thought on “Big en Biggetje!”

  1. Wat prachtig dat jullie je kinderen dit willen meegeven!
    Prachtig ook die foto, een stoere papa die zijn kinderen zo lief voorleest,
    mijn hart smelt van zo’n plaatje!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *