Geen categorie

Sapjes

Mijn man en ik waren al lang aan het twijfelen, zouden we ons een slowjuicer aanschaffen of niet? Na lang wikken en wegen én alle toestellen grondig te vergelijken, hebben we de stap gezet. Een week geleden kochten we onze philips slowjuicer. En, ik ben dan ook sinds dag 1 een grote fan!

Maar, wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer perst/ kneust op een langzame snelheid de sappen uit al je groenten, fruit, (geweekte)noten en sommige tarwe grassen. Het voordeel van het traag persen is dat zowel de smaak, vitaminen, enzymen en alle mineralen behouden blijven. Je kan het vergelijken met een koude persing bij oliefolie. Er zal ook geen oxidatie optreden bij bepaalde vermengd soorten fruit, aangezien er geen lucht wordt met je sap. Wil je graag ook het sap van spinazie, munt of andere bladgroenten en tarwe? Dan koop je het beste een slowjuicer. Met een gewone sapcentrifuge gaat dit niet zo goed lukken.

Je hebt een minimum aan afval en je hebt een maximaal aan sappen dat je overhoudt. Allemaal positieve punten!

Philips Advance HR1946/70

Ons oog viel meteen op dit model. Aangezien wij toch al een hele reeks keukentoestellen hebben, was het een vereiste dat het een “slank” model zou zijn. Je hebt wel een aantal smallere modellen, maar niets wat ons echt aansprak. Toen kwamen we deze philips HR 1946/70 tegen. Smal, mooi design, handig in gebruik en snel schoon te maken. Wat ook wel een belangrijke vereiste was. Als je nadien moet klooien om je toestel weer proper te maken, is de motivatie vaak sneller weg om het toestel te gaan gebruiken. Standaard zat er een receptenboekje bij, maar, voor mij was het net de uitdaging om zelf receptjes te gaan samenstellen.

Ik ben dan ook nog maar in de begin fase, maar, ik heb toch al een aantal heerlijke sappen gemaakt! Processed with VSCO with c1 preset

Graag deel ik dan ook al 1 receptje. Later volgen er regelmatig nog receptjes.

Zijn jullie benieuwd? Check dan regelmatig mijn blog voor receptjes en ideetjes!

Liefs,

Dorien.

Bittersweet

Voor ongeveer 600ml sap:

 • 1 pompelmoes (vit. C, vezels, hongergevoel onderdrukken, gaat vermoeidheid tegen,…).
 • 4 (bloed)appelsienen (vit. C, Foliumzuur, rijk aan vezels,…).
 • 1 sappige mango (Vit.C, B6, E & A, rijk aan magnesium, calcium en ijzer,…).
 • 2 peren (Vezelrijk, onderdrukt hongergevoel, dorstlesser, verlicht stress, …)

Voor wie de bitterheid van de pompelmoes wat wil temperen, kan altijd een paar druppels stevia toevoegen. Verder is dit sapje een echte vitamine booster!

Geniet er van!

_MG_2254

3 gedachten over “Sapjes”

 1. Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar een “blender”, kan ik ook wel genieten van de sapjes uit mijn slowjuicer. Maar deze laatste vraagt meer tijd om af te wassen dan mijn blender. Waarschijnlijk dat ik hierdoor de blender verkies 😜😂

  Like

  1. Onze slowjuicer is echt op minder dan een minuutje proper ! Voor echte sapjes verkies ik de slowjuicer. Voor een gewone smoothie onze blender natuurlijk 😁

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s