Geen categorie

Groen maakt gelukkig.

Groen maakt gelukkig en dat is bewezen. Ook ik word hier vrolijk van. Het is divers, mooi en zelfs gezond. Door dat er zo veel soorten groen bestaan, is het nooit saai. Elke plant heeft zijn eigen soort groen, een effen blad, of net met een leuk patroon. Vele plantensoorten hebben ook nog eens een lucht zuiverend effect. Mooi meegenomen dus! Groen is ook steeds de basis van een mooi boeket. Gaande van een klassiek boeket, tot een mooi wild boeket, er is altijd groen bij! 

“Beetje bij beetje vult ons huis zich met allerlei soorten groen.”

Eucalyptus.

In bijna elke kamer van ons huis vind je wel iets met eucalyptus. Een mooie oude kapstok versierd met eucalyptus, of gewoon een simpel takje. Ik ben er helemaal weg van. Zelfs onder de douche hangt een grote bos eucalyptus. Het was dé trend van 2017 en ik vermoed dat in 2018 de eucalyptus zeker nog aanwezig zal blijven in de huiskamers. Alleen al voor de heerlijke geur die het verspreidt de eerste dagen. Eucalyptus droogt ook mooi in, waardoor het heel lang houdbaar is. Eens het ingedroogd is, is het wel een stuk fragieler. De groen/ grijze kleur is echt wel mijn favoriet! 

In bijna elke kamer van ons huis vind je wel iets met eucalyptus.

Lucht zuiverend.

Vele planten hebben ook een lucht zuiverend effect. Twee vliegen in één klap. Mooi én het doet iets goeds voor je gezondheid. Ondanks dat het zeer belangrijk is om ons huis te verluchten, helpen alle beetjes om een gezond leefmilieu te creëren. We staan er niet bij stil wat we inademen én dat alledaagse zaken in ons huis ook schadelijke stoffen kunnen afstoten. Je hoeft het niet eens zo ver te gaan zoeken, een printer stoot al (minimale) schadelijke stoffen uit. Dus, verluchten is de boodschap én luchtzuiverende planten kunnen hier bij helpen. 

Processed with VSCO with t1 preset

 

Zelf hebben wij de areca palm (of goudpalm) zowel in onze woonkamer als onze veranda staan! Van deze plant is geweten dat deze een zeer goed luchtzuiverende werking heeft. Het leuke is; deze plant heeft niet zo heel veel verzorging nodig! Wat helpt voor mensen die niet zo’n groene vingers hebben. (Ook ik kon in het verleden echt alle plantjes omzeep laten gaan!)

 

 

 

 

 

 

 

_MG_2217
Calathea

De Calathea is ook zo’n bijzondere plant. Oorspronkelijk komt hij uit Zuid-Amerika. Deze plant is decoratief heel mooi én hij werkt lucht zuiverend. Het bijzondere aan deze plant is dat hij “leeft”. ’s Nachts sluit hij zijn bladeren, om ’s ochtends, bij de eerste zonnestralen, deze weer te openen. Kortom, een echte must-have voor je interieur. 

 

 

 

 

 

Zo hebben we hier nog wel een aantal exemplaren staan, alsook op onze slaapkamer. En zal onze collectie zeker nog verder uitbreiden. Want ook op de kinderen hun kamer wil ik een groen hoekje maken. Het leuke aan planten is, het kleed je kamer aan. En er bestaan genoeg soorten die niet zoveel aandacht vragen, dus zelfs voor de anti-groenvinger mensen, bestaan er heel veel leuke planten! 

 

“Want ook op de kinderen hun kamer wil ik een groen hoekje maken.”

Zijn jullie ook zo gek op bloemen en planten? En zijn jullie zich ook bewust van de vele (gezondheid)voordelen hiervan?

Willen jullie extra info: check zeker eens air so pure.

Liefs,

Dorien

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *