Geen categorie

Gezonde kaneelkoekjes

Een nieuw jaar, nieuwe (of oude) voornemens. Een klassieker, maar, ook dit jaar wil ik bewust(er) bezig zijn met voeding. Ik geef toe, het ene moment gaat dit beter dan het andere. Ik ben een echte zoetebek en op momenten van stress zou ik een hele reep chocolade opkunnen of een hele zak snoep. Maar, dat probeer ik dus nét niet te doen wanneer ik gestresseerd ben. Het ene moment kan ik mij bedwingen, maar de andere keer lukt dit niet.

Daarom zocht ik naar lekkere tussendoortjes, die verantwoord zijn (toch als je ze met mate eet) én lekker.

Deze kaneelkoekjes zijn dan ook een schot in de roos. Ik ben echt een kaneelliefhebber! Ikzelf ben niet het type persoon dat met dit soort recepten zeer strikt ben. We werken hier niet met bloem en eieren etc, dus vind ik dat ik dat er wel wat “vrijheid” is.

Hieronder vind je het recept! Geniet er van.

Handtekening

 

Gezonde koekjes:

Kaneelkoekjes.

8 (medjoul)Dadels
2 handen Amandelen
Sinaasappelsap (vers geperst)
Kaneel

Ik ben echt geen kei in hoeveelheden, want ik doe veel van deze dingen puur op het gevoel.

Verwarm de oven voor op 180°
Neem een 8 tal (medjoul) dadels en ontpit ze.
Voeg ze met 2 handjes amandelen en de kaneel (dit is echt naar je eigen “goesting”) in een blender.
Voeg het sap van een half geperste sinaasappel toe en meng het mengsel goed.
Je gaat nu een stevig mengsel krijgen.
Rol balletjes van het mengsel (afhankelijk van hoe groot je de koekjes wil, maak je de balletjes groot of klein).
Je drukt de balletjes plat.
Deze mogen nu in de oven voor een 15-tal minuten..

 

IMG_2376
kaneelkoekjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *