Geen categorie

Klein maar fijn.

De volle 1.54m ben ik. En elke dag een beetje gelukkiger met mijn lichaam. Ondanks het feit dat mijn lichaam niet meer zo strak is, mijn hangbuikje na een maaltijd dikker is dan mijn borsten, ik dikke billekes heb en geen stelten (lees lange benen), ben ik blij met hoe ik er uit zie. Natuurlijk had ik graag 10cm groter geweest. Dat zou mijn leven een pak gemakkelijker maken. Dan zou ik geen bankje nodig hebben om mijn favoriete koffietas uit de kast te pakken of zouden mijn voeten niet boven de grond bengelen in de meeste sofa’s. Of zouden mensen mij, ondanks mijn 26 lentes en 3 kinderen niet raar kijken of ik echt wel meerderjarig ben.

Kledij kopen is ook niet altijd een makkie. Broeken zijn kilometers te lang, waar de knieën horen te zitten, zitten mijn kuiten en een kort jurkje is voor mij een maxi dress!

_DSC6754Schoenen vinden die én mooi zijn én vrouwelijk zijn én bovenal te vinden zijn in een (kleine) 36, is vaak ook een hele opgave.

Laat staan om winterlaarzen te vinden. Ik heb dikke kuiten, dus past niet elk model. Knielaarzen zijn geen optie voor mij. Als ik er mijn dikke kuiten al zou inkrijgen, dan komen ze vaak zo hoog, dat ik precies de zevenmijlslaarzen aan heb.

Zalando heeft een petite collectie voor dames tot 1.60m. Maar, vaak zit ik met het probleem dat deze collectie zich toespitst op tengere dames.

Maar, niet elke kleine vrouw is tenger. Integendeel.

Dus, ook hier moet ik goed kijken. En voor broeken zal ik altijd kijken naar stofjes die meegeven en dat ze een hoge taille hebben. Zodat mijn bredere heupen en buikje er in passen!

Als iets welgevormde vrouw, ben ik heel blij dat de curvey modellen hun intrede meer en meer doen in de mode wereld. Maar, zelfs deze vrouwen zijn groot én hun curves zijn nog steeds in verhouding.

En dat kan je nu niet meteen zeggen van mijn vormen! 😀

Ik ambieer zeker geen carrière in de modewereld. Maar, misschien wil ik wel even de rebel uithangen en even ingaan tegen heel het mode establishment en de “perfectie” die daar wordt nagestreefd.

Van mezelf ga ik niet zeggen dat ik dé knapste ben die er is, maar, ik heb denk ik wel een mooi snoetje!

Waarom geen mooie, kleine vrouwen mét vormen op de catwalk?

Dit zou ongetwijfeld een groot effect hebben op (jonge) vrouwen, die zich onzeker voelen over hun lichaam. Als er vrouwen van allerlei soorten, maten en gewichten zouden afgebeeld worden in de modewereld, de kleinere boetieks en sociale media, zou dit ongetwijfeld een groot effect hebben.IMG_1185

Dit geldt evengoed voor de mannen binnen de modesector. Mijn man heeft ook een buikje, grijze haren, maar ik vind persoonlijk dat hij echt veel uitstraalt. Maar, als hij in een winkel een afbeelding ziet van zo’n mannelijk model, begint hij ook te twijfelen. “Ai, is mijn buik niet te dik? Mijn sixpack zit goed verborgen, ben ik wel aantrekkelijk genoeg?”. Soms krijgt hij weleens de opmerking: “je begint een bierbuik te krijgen”. Maar, het toppunt is: mijn man drinkt geen bier en maar per uitzondering alcohol! Dat maakt hem evengoed onzeker over zijn lichaam. Maar, ik lig ’s avonds liever zacht, dan dat ik tegen een harde plank moet liggen. 😀

Want, wat is een schoonheidsideaal? Schoonheid is vergankelijk én relatief.

Iedereen vult schoonheid voor zichzelf in. Ik zie bv. liever een man met vormen en een “karakter kop” dan een afgetrainde man, zonder vormen of zo’n bodybuilder. Maar, nogmaals, dit is ieders persoonlijke smaak natuurlijk!

Het moet vooral nog natuurlijk ogen naar mijn mening. En niet te mager of te dik.     Maar bovenal: gezond!

Enfin, laat dit een warme oproep zijn aan de boekskes, de grotere en kleinere (web)winkels en de gehele modewereld. Introduceer eens een kleinere vrouw (1.60m of kleiner) mét bredere vormen dan gemiddeld en mannen met een buikje. I’m in! 😉

Want:

IMG_1422

“I’m short and curvey and i’m proud of that!”

Liefs,

Handtekening

3 thoughts on “Klein maar fijn.”

 1. Mijn sixpack heb ik vervangen door een ecologisch verantwoord tonnetje, eerlijk gezegd is het iets meer ton geworden. Zoals je merkt ben ik geen mama van… maar een papa van 2. Zelfs man van een prachtige vrouw die ook te korte pootjes heeft en in bepaalde schoeisels niet raakt, zoals zovelen.
  De modewereld is een droomwereld die slechts voor enkelen is weggelegd. Zodra het “perfecte” er af is wordt het perfect gemaakt, medisch en photoshop.
  Schoonheid is niet iets die je kunt kopen. Dit komt van binnenuit.
  Het is cliché maar wel waar.
  Ik heb je een paar keer ontmoet en jij straalt van binnenuit.
  Dus blijf stralen dan kun je anderen blij maken, waardoor je er zelf van kan genieten.
  Doe verder zoals je bezig bent.
  Ps ik geniet steeds van je blog.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *