Geen categorie

Wobbelboard.

Afgelopen zomervakantie konden wij via  mama Lobke van “De leuke wereld”, meedoen aan een workshop “wobbelturnen” in Buggenhout bos.

Gezien wij al langere tijd aan het twijfelen waren om een wobbel aan te schaffen, leek dit ons dan ook de perfecte manier om er achter te komen of dit iets was voor onze kinderen. Er kwam last minute nog een plaatsje vrij en Warre vertrok vol enthousiasme naar het bos.

Eens aangekomen werd Warre nog enthousiaster dan dat hij al was. Dus ging hij samen met papa “wobbelen”. Deze initiatie les bestond uit verschillende oefeningen, gaande van echte turnoefeningen, balanceren, je evenwicht behouden, tot rustgevende oefeningen. Al gauw werd duidelijk dat Warre hier echt enthousiast van werd en schreven we hem in voor een lessenreeks “wobbelturnen” bij Frauke.

We bestelden zowel een standaard wobbel, als  XL wobbel (zo konden wij af en toe ook eens meedoen met de oefeningen die Warre thuis aan ons voordeed!).

5 woensdagnamiddagen stond Warre telkens te springen om naar de lessen te mogen gaan en kwam hij nog vrolijker terug! Ondanks dat hij af en toe overenthousiast was (en daarbij zijn oortjes even minder werkten), waren deze lessen echt een schot in de roos. Lessen werden telkens omkadert door een leuk verhaal, waarin de kinderen zich konden inleven en waarin op een speelse wijze oefeningen werden geïntegreerd. Het doel van deze lessen? Kinderen uitdagen om hun motoriek te verbeteren, en om actieve kindjes (zoals onze zoon) rustiger te laten worden dmv relaxatie oefeningen. Een aanrader? ZEKER weten!

Wil je meer informatie over een wobbelboard? Surf dan snel naar : wobbelboard

Of wil je meer weten over wobbelturnen en de lessenreeksen? (leuke tip, Frauke heeft nu ook sessies voor volwassenen!) ga snel naar: wobbelturnen

 

Je kan Frauke en het wobbelturnen ook volgen via instagram

www.instagram.com/wobbelturnen

Volg ook Wobbelboard via instagram op: instagram wobbelboard

 

IMG_0516

 

Liefs,

Dorien xxx

1 thought on “Wobbelboard.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *